Feldtage für Zuckerrübe

De regio's die profiteren van het MODEFY-project

Na de verwoestende schade die het vergelingsvirus de afgelopen jaren in Frankrijk heeft aangericht, spelen de Franse regio's een bijzonder actieve rol bij het redden van bieten in het kader van het MODEFY-project.


Het MODEFY-project brengt verschillende partners samen, waaronder  ITBINRAEDeleplanque en Strube. Het regionaal gefinancierde project werd opgestart in de herfst van 2020. MODEFY - "Monitoring & Defence against Yellow virus" ontvangt ongeveer 1,5 miljoen euro aan subsidies van de regio's Île-de-France (80%) en Grand-Est (20%).

De Deleplanque/Strube groep is ook financieel sterk betrokken - inclusief de eigen bijdrage van de veredeling is het totale budget ongeveer €3,2 miljoen. MODEFY is een project dat een wereldwijde blik werpt op onderzoek, industrie en milieu. De eerste fases van het project zijn al met succes afgerond, waaronder proeven in serres, serretunnels en proefvelden. Dit voorjaar al werden de eerste suikerbieten geteeld als onderdeel van het project in het nieuwe onderzoeksstation Estrées-St-Denis, waar het suikerbietenras kon worden beoordeeld en geanalyseerd.

De regio's in één oogopslag: 

Grand-Est

De regio Grand-Est heeft een oppervlakte van ongeveer 57.500 km², van Straatsburg in het oosten tot Nogent-sur-Seine in het westen. Het heeft 10 departementen en een bevolking van ongeveer 5,5 miljoen, of 8,4% van de Franse bevolking. De regio is diep geworteld in Europa en is de enige Franse regio die grenst aan 4 landen: Duitsland, België, Luxemburg en Zwitserland. Het heeft het grootste aantal gemeenten van alle Franse regio's en wordt gekenmerkt door zijn landelijke karakter, met 5.121 gemeenten.

Île-de-France

De regio Île-de-France ligt in het noorden van Frankrijk en omvat het grootste deel van de agglomeratie Parijs. De regio is actief op de meeste gebieden die van invloed zijn op het leven van de 12 miljoen mensen die in de regio Ile-de-France wonen: vervoer, middelbare scholen, stages, economische ontwikkeling, het milieu, enz. Daarnaast ontwikkelt de regio een gebied dat zowel stedelijk als landelijk is, 2% van Frankrijk vertegenwoordigt maar waar 18% van de bevolking woont en dat bijna 30% van het BNP bijdraagt aan het land.

De regio's die profiteren van het MODEFY-project
Bron: Strube D&S GmbH

Strube media

Strube bowflag with sky

Over Strube

Wie we zijn en wat ons drijft: onze geschiedenis en innovaties

Strube Startseite Karriere

Producten

Maximale opbrengst aan de hoogste kwaliteit: ontdek ons gamma.

Strube Videos

Videoportaal

Inzicht krijgen in de wereld van Strube.