Saatgutqualitätsforschung bei Strube

Basis voor een goede teelt

Het zaad is de basis voor de plantontwikkeling. Het is beslissend om de gewenste opbrengst en kwaliteitskenmerken te ontwikkelen om aan de eisen van onze klanten te voldoen. Daarom doen we intensief onderzoek. We onderzoeken de morfologische, anatomische en fysiologische eigenschappen van het zaad en hun invloed op de kiemkracht en veldopkomst.

Strube Saatzucht: Forschung

We zoeken naar manieren om, door middel van veredeling, eigenschappen te beïnvloeden. Met onze expertise hebben we innovatieve technologieën en methoden voor veredeling en productie ontwikkeld.

We ontwikkelen alternatieve en innovatieve analysemethoden, zodat we onze zaden betrouwbaar kunnen beoordelen. We maken o.a. gebruik van technieken voor geautomatiseerde 4-dimensionale fenotypering, micro-computer-tomography en near-infrared spectral measurement (NIRS). Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg - zwakke zaadkwaliteit wordt nauwkeurig geïdentificeerd en verwijderd.

Bij de vermenigvuldiging onderzoeken we de invloed van de teeltactiviteiten op de zaadeigenschappen en verhogen we de opbrengst en de kwaliteit van het ruwe zaadmateriaal. Wij bieden onze klanten de beste rassen met een uitstekende zaadkwaliteit.

Strube’s innovaties voor zaadkwaliteit.

Logo Strube Research GmbH & Co. KG

Dit zou u kunnen interesseren

Strube Saatzucht Züchtungsarbeit

Veredeling

We veredelen momenteel suikerbieten en tarwe.

Strube phenoTest Keimfähigkeit und Triebkraft

PhenoTest

Nieuwe methode: de PhenoTest bepaalt de kieming en de kiemkracht van het zaad.

Strube Saatzucht biotechnologische Verfahren

Biotechnologie

Hier vindt u informatie over onze biotechnologische vooruitgang.