Kijken naar
de toekomst.
Sinds 1877.
Strube Saatzucht - Bereich Forschung: Gewächshaus
Strube Saatzucht - Bereich Forschung: Labor
Geworteld
in
onderzoek.
Precisie
vanaf
het begin.
Strube Saatzucht - Bereich Forschung: Biotechnologie

Onze wetenschappelijke nieuwsgierigheid

Onderzoek is bij Strube van groot belang. Met ervaren wetenschappers en ultramoderne technische apparatuur boeken we vooruitgang in de plantenveredeling in ons onderzoekscentrum in Schlanstedt, Duitsland. We ontwikkelen hoogwaardige, gezonde en hoogproductieve rassen door middel van ultramoderne technologieën.

Tal van biotechnologische technieken zijn nu geïntegreerd als hulpmiddel bij de klassieke veredeling. Deze technieken versnellen ons werk met een hoge mate van precisie en bieden betrouwbare referenties voor de selectie van geschikte planten en hybriden.

Veredeling met zicht op de toekomst

Als veredelaar moeten we ver in de toekomst kijken, want de ontwikkeling van een nieuw ras duurt meestal meer dan 10 jaar. We proberen nu al te voorspellen welke eigenschappen onze producten over 20 jaar moeten hebben en welke eisen er zijn aan de plantenproductie in de toekomst, waarbij we altijd proberen rekening te houden met regionale kenmerken zoals klimaat- en ziektedruk: onze rassen zijn idealiter geschikt voor de respectievelijke teeltregio’s.

Zaad verbindt. De basis is gevormd door een groot netwerk. Dit levert ons belangrijke kennis en waardevolle ervaring op. We werken samen met universiteiten en wetenschappelijke instituten om de zaadkwaliteit voortdurend te verbeteren. Bovendien zijn we aandeelhouder van Saaten Union. Zij ondersteunen ons bij de verkoop van onze tarwerassen.

Dit zou u kunnen interesseren

Strube Saatzucht Züchtungsarbeit

Veredeling

We veredelen momenteel suikerbieten en tarwe.

Strube Saatzucht biotechnologische Verfahren

Biotechnologie

Hier vindt u informatie over onze biotechnologische vooruitgang.

Strube Saatzucht Saatgutqualität

Zaadkwaliteitsonderzoek

Wat doen we om de zaden nog beter te maken voor u.