Strube Saatzucht: Biotechnologie

Moleculaire merkers

Een belangrijke basis in de vooruitgang bij veredeling is de selectie uit een groot aantal kruisingen van individuele planten met betere eigenschappen. Voor veel van deze eigenschappen zijn de genen of hun locatie binnen het plantengenoom geïdentificeerd.

Variatie binnen het DNA van genen of genplaats die overeenkomt met verschillende fenotypes (verschijningsvorm) van de plant, bv. gevoeligheid of resistentie tegen een ziekte, kan worden gebruikt als "moleculaire merker".

Door het gebruik van deze merkers is het mogelijk om de prestatie van een plant rond een bepaalde eigenschap te voorspellen zonder lange en moeilijke ziekteresistentietesten of andere prestatieproeven in de kas en in het veld.

Merker toepassingen in onze veredelingsprogramma’s omvatten merker ondersteunde selectie met specifieke merkers voor individuele kenmerken zoals ziekteresistenties en genoombrede selectiemethoden ter ondersteuning van de veredeling van complexe kenmerken zoals opbrengst. We maken gebruik van genetische, genoom- en bio-informatica-onderzoeksmethoden om voortdurend nieuwe merkers te ontwikkelen om de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Logo Strube Research GmbH & Co. KG

Andere biotechnologische vooruitgang

Strube Saatzucht Biotechnologie In vitro

In vitro cultuur

Plantenklonen met een hoge veredelingswaarde en valabele eigenschappen kunnen in vitro in stand worden gehouden en vermenigvuldigd.

Strube Saatzucht Doppelhaploiden Technik

Dubbele haploïde technologie

Met behulp van de dubbele haploïde techniek kunnen we de veredeling van nieuwe tarwerassen met enkele jaren versnellen.