Strube Saatzucht: Biotechnologie

Biotechnologie voor precisieveredeling

De afgelopen decennia is er een enorme vooruitgang geboekt in de plantenveredeling. Mede door biotechnologische vooruitgang, zoals merker-ondersteunde selectie, cel- en weefselkweek en dubbele haploïde technologie. Biotechnologie is een integraal onderdeel geworden van de moderne plantenveredeling. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor gewasveredeling en versnelt het proces voor nieuwe rassen klaar voor de markt.

Biotechnologie bei Strube D&S GmbH

Biotechnologie is ook een belangrijke hoeksteen van ons onderzoek naar de genetische basis van veredelingskenmerken, methodologische innovaties en de mogelijkheden voor de continue verbetering van onze rassen. In samenwerkingsprojecten met publieke of private partnerorganisaties en door intern onderzoek heeft dit geleid tot de ontdekking van nieuwe genen en moleculaire merkers. Dit zorgt voor een vooruitgang in de procedures tijdens de verschillende stappen van het veredelingsproces.

Logo Strube Research GmbH & Co. KG

Onze biotechnologische vooruitgang

Strube Saatzucht Biotechnologie In vitro

In vitro cultuur

Plantenklonen met een hoge veredelingswaarde en valabele eigenschappen kunnen in vitro in stand worden gehouden en vermenigvuldigd.

Strube Saatzucht Molekulare Marker

Moleculaire merkers

Merker toepassingen helpen ons bij het kweken van individuele en complexe kenmerken zoals ziekteresistenties.

Strube Saatzucht Doppelhaploiden Technik

Dubbele haploïde technologie

Met behulp van de dubbele haploïde techniek kunnen we de veredeling van nieuwe tarwerassen met enkele jaren versnellen.