Strube Saatzucht Züchtung: Zuckerrübe Gewächshaus

Onze teeltwerkzaamheden

Ons succesvol en onafhankelijk veredelingswerk vereist exacte plantenkennis. Dit omvat genomen en de bijhorende eigenschappen, evenals fenotypische kenmerken en fysiologische werkingsmechanismen. Daarom doen we onafhankelijk onderzoek en zijn we betrokken bij projecten waarin deze fundamenten verder worden verkend. We werken nieuwe test- en screeningsmethodes uit om veilig ziekteresistente en kwalitatief verbeterde planten te herkennen.

Strube Saatzucht: Weizen Züchtung - Kreuzung

Gewapend met nieuwe inzichten, kunnen we beter planten selecteren en nauwkeuriger kruisen. We controleren het succes van een kruising met behulp van moleculaire merkers. Dit wordt gevolgd door verschillende generaties van terugkruising door middel van arbeidsintensieve handmatige castratie en bestuiving. Vervolgens selecteren we geschikte planten en plantenlijnen voor de gewenste veredelingsdoelen.

Gezond, winstgevend en robuust

De eisen die onze klanten aan onze rassen stellen, zijn de laatste jaren gestaag toegenomen. Resistentieveredeling tegen ziekten en plagen heeft de laatste jaren een steeds grotere betekenis gekregen binnen de klassieke veredeling.

Om aan de eisen te voldoen worden onze raskandidaten op verschillende locaties gedurende meerdere jaren getest op hun opbrengstprestaties. De testlocaties vertegenwoordigen het potentiële gebied voor toekomstig gebruik van de rassen en weerspiegelen een breed gamma aan klimaat- en grondsoorten. Dit stelt ons in staat om betrouwbaar hoge opbrengsten te garanderen, zelfs onder wisselende klimatologische omstandigheden. Pas dan worden onze raskandidaten door onze klanten geregistreerd bij de bevoegde regionale instanties voor het testen en toekennen van de bescherming van plantenrassen. Over het geheel genomen duurt het enkele jaren vanaf de eerste kruising tot het moment dat een ras uiteindelijk wordt goedgekeurd.

Logo Strube Research GmbH & Co. KG
productimage general

Portretten van onze veredelaars

Momenteel veredelen we suikerbieten en tarwe. Jarenlang onderzoek door onze medewerkers staat meestal aan de basis van elk nieuw ras. Het complete team werkt elke dag met grote inzet en de nieuwste wetenschappelijke methoden aan de constante verbetering van de prestaties van de rassen en de resistentie tegen ziektes.

Strube Saatzucht: Züchtung
Dr. Michael Stange

Dr. Michael Stange

Meer info over Dr. Michael Stange, hoofd Onderzoek & Ontwikkeling suikerbieten bij Strube.

Dr. Wessam Akel

Introductie van onze hoofdveredelaar voor tarwe: Dr Wessam Akel.