Feldtage für Zuckerrübe

BlueBob - mechanická likvidace plevelů robotem

Projekt BlueBob je alternativou k chemické likvidaci plevelů v porostech cukrové řepy. Celý projekt byl zahájen v nedávné době a jeho cílem je vývoj autonomního robota pro běžné polní použití v porostech s cukrovkou.


K realizaci projektu jsme navázali spolupráci s vývojovým centrem Fraunhofer pro rentgenovou technologii EZRT a s předním vývojářem zemědělských robotů firmou NAÏO-Technologies. 

Pro středně velkou společnost, jako je STRUBE, je důležité investovat do budoucna a zároveň udržitelně, aniž by to ohrozilo ekonomické cíle firmy. Přišli jsme s touto myšlenkou, protože i tato alternativa dává smysl v pěstování cukrovky.

Ve společnosti Strube dlouhodobě pracujeme s algoritmy a umělou inteligencí ve výzkumu kvality osiva. S technologií jsme vyvinuli automatizovanou analýzu klíčivosti a polní vzcházivosti. Robot je schopný přesně spočítat jak polní vzcházivost, tak i rozpoznávat různé fenotypy cukrové řepy, změřit plochu listového aparátu, vyhodnotit homogenitu porostu i napadení listovými chorobami.

Také jsme již dokončili vývoj důležitých funkcí, které jsou nezbytné pro činnost robota na likvidaci plevelů. Myšlenka celého projektu se nám nezdála abstraktní, ale naopak realistická a proveditelná. bude aktivně přispívat k udržitelným zemědělským metodám a postupům, které jsou v souladu se současnými sociálními, ekologickými a ekonomickými očekáváními.

Máte otázky, zajímá Vás něco konkrétního? Napište nám na náš e-mail: info@strube.cz

BlueBob Mobil - Strube
Zdroj: Strube D&S GmbH

Strube mediální centrum

Brožury & prezentace

Zajímavé informace o Strube, našich produktech a našich službách.

Obrázky

Zde si můžete stáhnout výběr fotografií.

Video portál

Získejte náhled do světa Strube.