Feldtage für Zuckerrübe

BeetControl – nová aplikace Strube pro pěstitele cukrové řepy

Nová aplikace BeetControl od společnosti Strube dokáže detekovat, měřit a předpovídat. Aplikace vybavená umělou inteligencí pomáhá pěstitelům cukrové řepy správně diagnostikovat situaci napadení, např. cercosporou a zároveň může dávat doporučení k chemické ochraně.


BeetControl je aplikace pro chytré telefony, která umožňuje uživateli přesně analyzovat a předvídat, zda je pole cukrové řepy napadeno listovými chorobami a jak se bude toto napadení v budoucnu vyvíjet. Asi 100 listů musí být frontálně vyfotografováno. Díky těmto aktuálním fotografiím a ve spojení s údaji o počasí a charakteristikami rezistence odrůdy vypočítá model umělé inteligence aktuální situaci napadení chorobami a vývoj napadení pro následujících 14 dnů na konkrétním poli. Kromě frekvence napadení se odhaduje také intenzita zamoření. Každý jednotlivý list je individuálně hodnocen pomocí zatřídění od 1 do 9 a poté je jako výsledek uvedena průměrná hodnota za všechny fotografované listy. Výsledek této analýzy pomáhá pěstiteli zahájit opatření na ochranu rostlin ve správný čas. Tímto způsobem lze snížit počet ošetření a optimalizovat používání přípravků na ochranu rostlin. „S BeetControl jsme schopni nabídnout pěstitelům cukrové řepy významné plus. Přesnou analýzou, prognózou a doporučeními pro ošetření poskytujeme zákazníkovi užitečný nástroj – nejen pro německý trh,“ říká Martin Reisige, výkonný ředitel ve společnosti Strube D&S. Model prahové hodnoty poskytuje základ pro stanovení frekvence zamoření na základě konkrétního času. Pěstitel se prostřednictvím aplikace naučí, zda byla nebo nebyla překročena prahová hodnota pro ošetření. Push zprávy lze také odeslat jedním kliknutím, pokud výsledek prognózy zemědělce v okolí naznačuje, že byla překročena prahová hodnota.

 

BeetControl je určen pro operační systémy iOS a Android a je k dispozici na mezinárodní úrovni v různých jazycích. Aktuální verze aplikace již dokáže diagnostikovat a předvídat zamoření Cercospora. V dalších aktualizacích bude tento nástroj v budoucnu použitelný také pro analýzu napadení Ramularia, padlí a rzi.

Více informací o aplikaci naleznete zde. Krátká verze aplikace je k dispozici zdarma v AppStore a Google Playstore. Rozšířenou verzi lze zakoupit za 6,99 eur ve všech obchodech s aplikacemi.

Smartphone mit neuer Strube App "BeetControl"
Zdroj: Strube D&S GmbH

Strube mediální centrum

Brožury & prezentace

Zajímavé informace o Strube, našich produktech a našich službách.

Obrázky

Zde si můžete stáhnout výběr fotografií.

Video portál

Získejte náhled do světa Strube.