Ontwikkeling van een innovatieve oplossing voor landbouwrobots

Het Duitse zaadveredelingsbedrijf Strube D&S GmbH, het Fraunhofer-ontwikkelingscentrum voor röntgentechnologie EZRT en de toonaangevende landbouwrobotontwikkelaar NAÏO-Technologies gaan een nieuw partnerschap aan op het gebied van veldrobotica. Het doel van het partnerschap is om technische innovaties te zijn voor een duurzame en toekomstgerichte landbouw.


Samen streven Strube, Fraunhofer EZRT en Naïo Technologies hetzelfde doel na: een bijdrage leveren aan duurzame landbouwmethoden die aansluiten bij de huidige sociale, ecologische en economische verwachtingen.

Voor Strube is dit een volgende stap in de bedrijfsstrategie van VisionBlue. “Als verantwoordelijke suikerbietenteler wil Strube niet alleen vooruitgang boeken door veredeling, maar ook met nieuwe teeltmethoden. We zijn ervan overtuigd dat precisielandbouw en robotica een belangrijke rol zullen spelen bij het adequaat aangaan van de uitdagingen van morgen ”, benadrukt Martin Reisige, algemeen directeur van Strube D&S GmbH.

Door deze samenwerkingsovereenkomst met Strube te ondertekenen, deelt Naïo Technologies haar kennis op het gebied van landbouwrobotisering, wat de suikerbieten ten goede komt. "Op basis van de gerespecteerde ervaring die we hebben opgedaan in de groente- en wijnbouwsector, zetten we onze expertise nu ook graag in voor nieuwe gewassen. De samenwerking met Strube zal resulteren in robotondersteunde, mechanische onkruidbestrijding voor bietenvelden", legt Aymeric uit. Barthes, algemeen directeur van Naïo Technologies.

De langdurige samenwerking tussen Fraunhofer EZRT en Strube heeft geleid tot de succesvolle ontwikkeling van een breed scala aan systemen voor suikerbietenonderzoek. "We zijn verheugd onze uitgebreide competenties op het gebied van cognitieve sensoren en kunstmatige intelligentie (AI) te kunnen bijdragen aan dit belangrijke en toekomstgerichte onderzoeksgebied", legt prof. Dr. Randolf Hanke, hoofd van de Fraunhofer EZRT.

Deze samenwerking onderstreept de gemeenschappelijke wens om nieuwe onkruidbestrijdingsmethoden mogelijk te maken. De eerste resultaten van deze samenwerking zullen de komende maanden worden gepresenteerd.

Logo's van alle samenwerkingspartners: Strube D&S GmbH, NAÏO-Technologies en Fraunhofer Development Center X-ray Technology EZRT.
Logo's van alle samenwerkingspartners: Strube D&S GmbH, NAÏO-Technologies en Fraunhofer Development Center X-ray Technology EZRT.
Quelle: Strube D&S GmbH

Strube-Mediathek

Strube Broschüren

Broschüren & Präsentationen

Wissenswertes zu Produkten, Strube und unserem Service finden Sie hier.

Strube Bilder

Bilder

Hier können Sie eine Auswahl an Fotos herunterladen.

Strube Videos

Videoportal

Erhalten Sie einen Einblick in die Themenwelt von Strube.

Logo Strube Research GmbH & Co. KG
Logo Bundesverband Deutscher Pflanzenzüchter e.V. (BDP)
Logo Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG e.V.)
Logo Niedersächsischer Pakt für Ausbildung - Dieser Betrieb bildet aus