Biologische suikerbiet

Sinds 2007 bieden we onze klanten gecertificeerd biologisch suikerbietenzaad aan voor biologische landbouw. Op dat moment was Strube de enige leverancier van biologische suikerbietenrassen op de markt. Hoewel de certificering van biologische suikerbieten onder strikte voorwaarden wordt uitgevoerd, hebben we er altijd aan gewerkt om dit marktsegment uit te breiden.


Sinds 2007 bieden we onze klanten gecertificeerd biologisch suikerbietenzaad aan voor biologische landbouw. Op dat moment was Strube de enige leverancier van biologische suikerbietenrassen op de markt. Hoewel de certificering van biologische suikerbieten onder strikte voorwaarden wordt uitgevoerd, hebben we er altijd aan gewerkt om dit marktsegment uit te breiden. Onze onderaannemers die verbonden zijn aan biologische producten of deze distribueren, moeten ook biologisch gecertificeerd zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval voor Strube Italia.

Zaadproductie, certificering en goedkeuring

Voor de productie, certificering en goedkeuring van biologisch zaad gelden dezelfde strenge normen als voor biologische landbouw en de productie van biologisch voedsel. We zorgen ervoor dat onze partnerboeren niet alleen professionelen zijn in biologische landbouw, maar ook bijzondere expertise hebben in het vermeerderen van suikerbietzaad. Elke fase van het proces is gedocumenteerd en alle betrokken boeren, bedrijven en transporteurs zijn gecertificeerd in overeenstemming met de EU-richtlijnen. De productie van suikerbieten en de zaadvermeerdering vinden plaats op puur biologische boerderijen die hun grond 100% biologisch beheren. We produceren onze biologische zaden in het noorden van Italië, ten westen van Venetië, en met biologische boeren in het westen van Frankrijk, ten zuiden van Bordeaux, omdat in beide regio's de klimatologische omstandigheden en de infrastructuur ideaal zijn voor zaadvermeerdering.

Jaarlijks wordt gecontroleerd of aan alle eisen is voldaan, zodat het zaad ook als biologisch zaad kan worden aangeboden. De hele productieketen wordt getraceerd en gecontroleerd aan de hand van de relevante certificaten. Elk van onze biologische suikerbietrassen krijgt vervolgens zijn eigen certificaat. Zaaddocumenten (afleverbonnen, etiketten, facturen, aanwezigheid op internet, reclamemateriaal) worden ook gecontroleerd. De juiste benaming van de artikelen en de aanwezigheid van de code van het controleorgaan (voor Duitsland: DE-ÖKO-003) worden gecontroleerd.

De juiste rassenkeuze

De ideale rassen moeten groeikrachtig zijn en vroeg kunnen worden geoogst. Het is ook nuttig om een goede bladziektentolerantie en tolerantie tegen rhizomanie te hebben. Een goede uniforme jeugdgroei is belangrijk en dit in combinatie met het snel sluiten van de rijen.

Logo de marque biologique
Logo
Source: Strube D&S GmbH

[Translate to English:] Strube Broschüren

Brochures & presentations

Interesting information about the products, Strube and our service.

Strube Bilder

Pictures

Here, you can download a selection of photos.

[Translate to English:] Strube Videos

Video portal

Gain insights into the world of Strube.