Pylon mit Strube Logo

Zaštita podataka

Izjava o zaštiti podataka

 

Drago nam je što ste posjetili našu web-lokaciju i što ste pokazali interes za našu tvrtku. Zaštita Vaših podataka za nas je od prioritetne važnosti. U nastavku bismo Vas željeli informirati o tome u koju svrhu i u kojem opsegu prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke prilikom posjeta našoj web-lokaciji te na koji način štitimo Vašu privatnost kada nam omogućite pristup Vašim podacima.


1. Odgovornost

Tvrtka Strube D&S GmbH, Hauptstraße 1, 38387 Söllingen, Njemačka, vlasnik je ove web-lokacije te je kao odgovorno tijelo  smislu članka 4. stavka 7. Opće uredbe o zaštiti podataka nadležno za poštivanje postojećih propisa o zaštiti podataka.

Osobne podatke naših korisnika pohranjujemo i obrađujemo poštivajući pritom relevantne propise, posebice Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), odredbe njemačkog Saveznog zakona o zaštiti podataka (BDSG) i Zakona o telemedijima (TMG), uvijek u važećim verzijama. Sve osobne podatke prikupljamo samo u određene, jasno definirane i zakonite svrhe i ne čuvamo ih dulje nego što je potrebno.


2. Osobni podaci

Osobnim podacima smatraju se pojedinačni podaci o osobnim ili materijalnim odnosima neke određene ili odredive fizičke osobe (npr. ime, datum rođenja i podaci za kontakt).


3. Web-lokacija

Naše internetske stranice načelno možete koristiti bez navođenja bilo kakvih Vaših osobnih podataka. Međutim, postoji mogućnost da će nam za neke određene svrhe korištenja naše web-lokacije trebati Vaši podatci. Stoga, ako ne date svoje podatke, mogu postojati ograničenja u korištenju naše web-lokacije.

Kada posjetite našu web-lokaciju, naši internetski poslužitelji svako pristupanje privremeno pohranjuju u zapisničku datoteku. Sljedeći se podaci mogu snimiti i pohraniti do automatskog brisanja: između ostaloga, IP adresa, datum i vrijeme pristupanja, prenesene količine podataka, obavijesti o uspješnom otvaranju web-lokacije, podatci o korištenju postojećih preglednika i operativnih sustava, internetske stranice s kojih je izvršena prijava i IP adresa Vašeg internetskog poslužitelja. Obrada ovih podataka odvija se u svrhu omogućavanja korištenja web-lokacije, radi sigurnosti sustava, za potrebe tehničke administracije mrežne infrastrukture i optimizacije internetskih aplikacija. Navedeno se smatra legitimnim interesom sukladno čl. 6 stavak 1 rečenica 1 slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka.


4. Prikupljanje drugih podataka

Vaše osobne podatke (npr. ime, prezime, adresu, adresu e-pošte, telefonski broj) prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo ako postoji poslovni odnos, ili ako isti na temelju tih podataka treba biti opravdan, npr. u sklopu pretplate ili naloga, kao i za potrebe definiranja sadržaja i promjene poslovnog odnosa. Također koristimo Vaše osobne podatke ako ste nam iste dostavili radi registracije na našu web-lokaciju i ako nam date privolu za njihovu obradu. Nadalje, Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo ako nam ih dostavite putem obrasca za prijavu ili kontakt, portala za poslove, funkcije bloga ili slanjem e-poruke, ako je to potrebno radi rješavanja Vaših upita ili za potrebe korespondencije. Čim nam u navedene svrhe više nisu potrebni, prikupljene osobne podatke odmah brišemo, osim ako postoji zakonski rok u kojem ih trebamo čuvati.


5. Blog

Na našem blogu objavljuju se različiti članci o temama u vezi naših djelatnosti. Kao posjetitelj imate mogućnost ostaviti javni komentar. Uz komentar će se prilikom objave prikazati i Vaši podaci koje ste naveli. Preporučujemo Vam da u tu svrhu koristite pseudonim. Za funkciju našega bloga potrebno je navesti korisničko ime i mjesto. Svi ostali podaci nisu obvezni. Navođenje Vašeg imena obvezno je kako bismo Vas mogli kontaktirati u slučaju da treća osoba prijavi Vaše komentare kao protuzakonite. Zakonitost ove obrade podataka temelji se na članku 6. stavku 1. rečenici 1. točki b i f Opće uredbe o zaštiti podataka.


6. Kontakt obrazac

Ako koristite naš obrazac za kontakt i pošaljete nam zahtjev u vezi s tim, pohranit ćemo pritom navedene podatke, kao i Vaše podatke za kontakt koje ste nam dali za obradu upita i eventualnih dodatnih pitanja. Podaci se ne smiju koristiti bez Vaše privole.

Pravna osnova za obradu podataka navedenih u obrascu za kontakt proizlazi iz Vaše privole (članak 6. stavak 1., točka Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka), koju ste nam dali označivanjem odgovarajuća polja u kockicama u obrascu za kontakt. Privolu možete povući u bilo kojem trenutku slanjem zahtjeva na gore navedenu adresu ili elektroničkim putem (npr. putem e-pošte), pri čemu niste dužni navesti razloge za njezino povlačenje. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka prije povlačenja iste.

Podatke navedene u obrascu za kontakt čuvat ćemo sve dok ne zatražite njihovo brisanje, dok ne primimo zahtjev za povlačenje privole ili dok ne prestane postojati svrha pohrane podataka (npr. nakon što je upit obrađen). Navedeno ne utječe na zakonske odredbe, posebice na rokove za pohranu.


7. Elektronski bilten

Na našoj web-lokaciji imate mogućnost prijaviti se za naš besplatni elektronski bilten. Jedina obavezna informacija za slanje biltena je Vaša adresa e -pošte. Možete nam također dati i svoje ime. Ako nam date svoje ime, ti će se podaci koristiti za personalizaciju biltena. Podaci koje navedete neće se prosljeđivati ​​trećim stranama.

Za prijavu za naš elektronski bilten koristimo takozvani double-opt-in postupak. To znači da ćemo Vam, nakon što zaprimimo Vašu prijavu, poslati e-poruku s potvrdom na e-adresu koju ste naveli, u kojoj ćemo Vas zamoliti da potvrdite da želite primati bilten. Ako u roku od 24 sata ne kliknete na poveznicu u potvrdnoj e -pošti, Vaša će se prijava automatski izbrisati.

Ako potvrdite da želite primati elektronski bilten, pohranit ćemo Vaše podatke sve dok se ne odjavite s biltena ili povučete privolu. Podaci se pohranjuju isključivo za potrebe slanja biltena. Nadalje, svaki put kada se prijavite i potvrdite, pohranujemo Vaše IP adrese i vrijeme kako bismo spriječili zlouporabu Vaših osobnih podataka.

Vašu privolu za slanje biltena možete povući u bilo kojem trenutku. Povlačenje možete zatražiti klikom na poveznicu u svakom biltenu (vidi podnožje), kao i u potvrdnoj e-pošti za prijavu te putem e-pošte na datenschutz@strube.net .

Ako povučete privolu ili otkažete pretplatu na bilten, Vaši će se podaci ukloniti s popisa za distribuciju biltena, a zatim i potpuno izbrisati. Ako smo Vaše podatke za kontakt (ime i adresu e -pošte) od Vas također prikupili u kontekstu daljnjih poslovnih odnosa, u tom smislu primjenjuju se odgovarajuća razdoblja za pohranu.


8. Slanje biltena putem Mailingworka

Ova web-lokacija za slanje biltena koristi platformu Mailingwork. Pružatelj usluga je Mailingwork GmbH, Schönherrstraße 8, zgrada 10d, ulaz N, 09113 Chemnitz, Njemačka. Mailingwork je usluga putem koje se slanje biltena može organizirati i analizirati. Podaci koje unesete u svrhu pretplate na bilten (npr. adresa e-pošte) bit će pohranjeni na poslužiteljima Mailingworka unutar EU.

Naši bilteni poslani putem Mailingworka omogućuju nam analizu ponašanja primatelja biltena. Pritom se, između ostaloga, može analizirati koliko je primatelja otvorilo poruku biltena i koliko puta je kliknuto na koju poveznicu u biltenu. Uz pomoć takozvanog praćenja konverzija također se može analizirati je li nakon klika na poveznicu u biltenu uslijedila prethodno definirana radnja (npr. kupnja proizvoda na našoj web-lokaciji).

Obrada podataka odvija se na temelju Vaše privole (članak 6. stavak 1. slovo a Opće uredbe o zaštiti podataka). Ovu privolu možete povući u bilo kojem trenutku odjavom od biltena. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost već izvršenih postupaka obrada podataka.

Ako ne želite analizu putem Mailingworka, morate se odjaviti od biltena. Odgovarajuća poveznica za odjavu dostupna je u svakoj poruci biltena.

Podatke koje ste pohranili kod nas u svrhu pretplate na bilten pohranit ćemo sve dok se ne odjavite od biltena, a nakon odjave od biltena bit ćete izbrisani s naših poslužitelja, kao i s poslužitelja Mailingworka. To neće utjecati na podatke koje smo pohranili u druge svrhe (npr. adrese e-pošte članova).

Za više informacija pogledajte Mailingworkove odredbe o zaštiti podataka na: https://mailingwork.de/datenschutz/


9. Prosljeđivanje podataka

Koristimo Vaše osobne podatke unutar tvrtke Strube D&S GmbH i naših povezanih tvrtki. Ove tvrtke, kao i naši vanjski pružatelji usluga, koji u naše ime provode obradu podataka su u smislu članka 28. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka prema ugovoru dužne postupati s osobnim podacima u skladu s važećim propisima. Što se tiče eventualnog dolaska ovih tvrtki u kontakt s Vašim osobnim podacima, pobrinuli smo se za pravne, tehničke i organizacijske mjere, kao i redovite kontrole kako bismo osigurali da to bude u skladu s odredbama zakona o zaštiti podataka.

Ako na našoj web-lokaciji pronađete poveznice drugih odgovornih strana (npr. Google Maps, Google, Instagram) i kliknete na poveznicu, koristite web-lokaciju izravno od dotične odgovorne osobe, tako da se naše odredbe o zaštiti podataka na tu web-lokaciju ne primjenjuju.

Vaše osobne podatke načelno ne prosljeđujemo u treće zemlje niti međunarodnim organizacijama izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP). Ako nam je u pojedinačnim slučajevima takav prijenos potreban, izvršit ćemo ga samo u one treće zemlje za koje je Europska komisija donijela odluku o primjerenosti ili za koje je odgovarajućim ili prikladnim jamstvima osigurana prikladna razina zaštite podataka (npr. obvezujuća korporativna pravila ili standardne ugovorne klauzule EU).

Zadržavamo pravo prosljeđivanja Vaših osobnih podataka tijelima koja imaju pravo na primanje informacija ako smo to dužni učiniti po zakonu ili na temelju sudskog naloga.

Vaši osobni podaci načelno se neće prosljeđivati daljnjim ​​trećim stranama.


10. Kolačići

Na našoj web-lokaciji u takozvane kolačiće pohranjuju različite informacije koje služe za lakše korištenje stranice i općenito čine internetsku ponudu učinkovitijom. Osim toga, zahvaljujući podacima pohranjenima u kolačiću nije potrebno ponovno popunjavanje obrazaca. Kolačići koje koristimo vremenski su ograničeni i redovito se brišu.

U Vašem pregledniku možete samostalno upravljati prihvaćanjem kolačića s naše web-lokacije te ih po potrebi blokirati. Također možete u bilo kojem trenutku ponovo izbrisati već postavljene kolačiće. Osim toga, o mogućnosti deaktiviranja kolačića također se možete informirati u postavkama Vašeg odabranog preglednika. U slučaju neprihvaćanja kolačića u pojedinačnim slučajevima Vam može biti ograničeno korištenje naše web-lokacije. Moramo napomenuti da ćete nakon brisanja Vaših kolačića možda morati ponovno aktivirati sve postavljene kolačiće za odjavu (opt-out-cookies).

Preporučujemo da redovito ručno brišete kolačiće i povijest preglednika.

Razlikujemo tehnički potrebne kolačiće, preferencije i statičke i marketinške kolačiće. Tehnički su neophodni oni kolačići koji tehnički omogućuju korištenje internetske stranice. Tehnički nepotrebni kolačići su svi kolačići koji se koriste u marketinške i statističke svrhe. Tvrtka Strube D&S GmbH za to koristi Google Ads i Facebook Insights.

Privola za obradu podataka pomoću kolačića je dobrovoljna i može se povući ili prilagoditi u bilo kojem trenutku putem sljedeće poveznice: Pozvati postavke.

Vaša privola odnosi se na sljedeće domene: www.strube.net


11. Analiza internetskih stranica

Za optimizaciju sadržaja i ponuda naše internetske stranice te za prikupljanje statističkih procjena koriste se različiti tehnički programi koji u anonimnom obliku bilježe i podatke o ponašanju korisnika internetskih stranica. U tu se svrhu, na primjer, podaci o klikanju, trajanju posjeta, postavkama sustava i podrijetlu korisnika prikupljaju upotrebom kolačića softvera za analizu u obliku tekstualnih datoteka. Radi navedenih se procjena kolačići pohranjuju u Vašem računalu. Ovi prikupljeni podaci mogu se pohraniti na poslužitelje operatera alata za analizu. Prikupljeni podaci neće se koristiti za osobnu identifikaciju korisnika i neće se povezivati s drugim osobnim podacima korisnika.

Instalaciju kolačića možete onemogućiti u odgovarajućim postavkama Vašeg preglednika. No, moramo napomenuti da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove internetske stranice. U sljedećem odjeljku ćemo Vam detaljno predstaviti alate za analizu koje koristimo.

Sljedeći alat za analizu se u tu svrhu koristi na našoj web-lokaciji:


12. Google Analytics

Ova web-lokacija koristi Google Analytics, uslugu analize internetskih stranica od tvrtke Google LLC ("Google"). Podaci koje generira kolačić o Vašem korištenju ove web-lokacije obično se prenose na Google poslužitelj u SAD -u i ondje se pohranjuju. Zbog anonimizacije IP-a na ovoj web-lokaciji, Google će Vašu IP adresu prethodno skratiti u državama članicama Europske unije ili u drugim državama iz Ugovora o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima će puna IP adresa biti poslana na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje će se skratiti. Po nalogu operatora ove web-lokacije, Google će te podatke koristiti za analizu Vaše uporabe web-lokacije, za sastavljanje izvješća o aktivnostima internetske stranice i za pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnosti internetske stranice i korištenje interneta. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi u sklopu Google Analyticsa neće se povezati s drugim Googleovim podacima.

Više informacija o uvjetima korištenja i zaštiti podataka možete pronaći na https://www.google.com/analytics/terms/de.html , odnosno na https://www.google.de/intl/de/policies/. Željeli bismo istaknuti da je Google Analytics na ovoj web-lokaciji proširen uključivanjem koda “anonymizeIp” kako bi se osiguralo anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. maskiranje IP-ova).

Pravni temelj za obradu je članak 6. stavak 1. rečenica 1 slovo a Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Obradu Vaših podataka u kontekstu Google Analyticsa možete opozvati u bilo kojem trenutku prilagođavanjem postavki kolačića: Pozvati postavke.


13. Google Ads

Na našoj web-lokaciji koristimo uslugu Google Ads. Google Ads program je za oglašavanje na mreži tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Za to koristimo funkciju remarketinga od Google Ads. Ova nam funkcija pruža mogućnost da Vam (kao korisniku naše web-lokacije) možemo predstaviti oglase na drugim web-lokacijama unutar prikazivačke mreže u skladu s Vašim interesima. Kako bi to bilo moguće, Vaša se interakcija analizira na našoj web-lokaciji. Tako se, na primjer, zabilježi ponuda koja Vas zanima. Za potrebe ovog postupka Google sprema kolačić u Vašem pregledniku. Vaš kolačić bilježi Vaše posjete našoj web-lokaciji. To se prvenstveno koristi za identifikaciju internetskog preglednika na određenom računalu, a ne za identifikaciju Vas osobno. Osobni podaci se ne pohranjuju.

Ako želite deaktivirati upotrebu kolačića od strane Googlea, možete kliknuti na sljedeću poveznicu i preuzeti i instalirati plug-in koji se tamo nalazi: https://www.google.com/settings/ads/plugin.

Daljnje informacije pronaći ćete u odredbama o zaštiti podataka tvrtke Google: http://www.google.com/privacy/ads/.

Također koristimo funkciju praćenja konverzija od Google Adsa. Pritom se kolačić pohranjuje na Vaš uređaj čim kliknete na Googleov oglas. Međutim, kolačići gube valjanost nakon 30 dana. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke i ne koriste se za osobnu identifikaciju. Prikupljeni se podaci prvenstveno koriste za izradu statistike za korisnike Google Adsa.

U Vašem pregledniku možete samostalno upravljati prihvaćanjem kolačića s naše web-lokacije te ih po potrebi blokirati. Također možete u bilo kojem trenutku ponovo izbrisati već postavljene kolačiće. Osim toga, o mogućnosti deaktiviranja kolačića također se možete informirati u postavkama Vašeg odabranog preglednika. U slučaju neprihvaćanja kolačića u pojedinačnim slučajevima Vam može biti ograničeno korištenje naše web-lokacije.

Osim toga, možete deaktivirati Google oglase prikazane prema Vašem interesu, kao i Google oglase na internetskoj stranici u Vašem pregledniku. Da biste to učinili, morate aktivirati gumb "Isključeno“ na http://www.google.de/settings/adsili ga deaktivirati na  http://www.aboutads.info/choices/ . Moramo napomenuti da ćete nakon brisanja Vaših kolačića možda morati ponovno aktivirati sve postavljene kolačiće za odjavu (opt-out-cookies).

Više informacija o opcijama postavki i zaštiti podataka na Googleu možete pronaći na adresi https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/?fg=1.


14. Google web fontovi

Za jednoličan prikaz fontova se na našoj internetskoj stranici koriste takozvani web fontovi od Googlea. Stranica kod otvaranja učitava potrebne web fontove u predmemoriju preglednika. To je potrebno za pravilno prikazivanje tekstova i fontova.

U tu se svrhu korišteni preglednik povezuje s Google poslužiteljima. Google na taj način doznaje da se našoj web-lokaciji pristupa putem Vaše IP adrese. Korištenje Google web fontova služi za potrebe jedinstvene i atraktivne prezentacije naših mrežnih ponuda. Navedeno predstavlja legitiman interes u smislu članka 6. stavak 1. slovo f Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Ako Vaš preglednik ne podržava web fontove, Vaše će računalo koristiti standardni font.

Dodatne informacije o Google web fontovima dostupne su na https://developers.google.com/fonts/faq i u Googleovoj izjavi o zaštiti podataka: https://www.google.com/policies/privacy/.


15. Vanjske poveznice

Po potrebi u nekim situacijama upućujemo na vanjske poveznice koje se nalaze na internetskim stranicama trećih strana. Ako to nije jasno uočljivo, bit ćete upućeni da se radi o vanjskoj poveznici. Nemamo utjecaja na sadržaj i dizajn internetskih stranica vanjskih pružatelja usluga. Stoga ova izjava o zaštiti podataka za njih nije primjenjiva.


16. IHD Kreditschutzverein (udruga za kreditnu zaštitu)

Prilikom potpisivanja ugovora, kod kreiranja novog klijenta i u određenim slučajevima u kojima postoji legitiman interes, također i za postojeće klijente, redovito provjeravamo kreditnu sposobnost. U tu svrhu surađujemo s IHD Kreditschutzverein e.V., Augustinusstraße 11B, 50226 Frechen, Njemačka, od kojih dobivamo potrebne podatke. U tu svrhu Vaše ime i prezime i Vaše kontakt podatke prosljeđujemo tvrtki IHD Kreditschutzverein eV. Informacije u skladu s člankom 14 Opće uredbe o zaštiti podataka koja se odvija u IHD Kreditschutzverein eV možete pronaći ovdje: https://www.ihd.de/datenschutz/.


17. Nagradna igra

Imate priliku sudjelovati u nagradnoj igri na našoj Facebook stranici. U sklopu tih kampanja se u svrhu obrade mogu prikupljati i pohranjivati i osobni podaci (adresa e -pošte, prezime, ime, adresa) Osobni podaci koje nam date u sklopu takve kampanje koristit će se samo u svrhu realizacije kampanje (npr. za izvlačenje i obavještavanje dobitnika te slanje nagrada). Nakon završetka kampanje, podaci sudionika bit će izbrisani. Ostali uvjeti sudjelovanja dostupni su na: https://www.strube.net/teilnahmebedingungen


18. Sigurnost podataka

Poduzeli smo opsežne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere za zaštitu Vaših podataka od neovlaštenog pristupa i zlouporabe od strane trećih strana. Dotične mjere zadovoljavaju visoke kriterije u skladu s nacionalnim propisima i uvijek su prilagođene aktualnom stanju tehnike.


19. Prava pogođenih osoba

Kao pogođena osoba prema člancima 15. do 22. Opće uredbe o zaštiti podataka u odnosu na nas imate sljedeća prava:

  • Pravo na informaciju,
  • pravo na ispravak ili brisanje,
  • pravo na ograničenje obrade,
  • pravo na prigovor na obradu,
  • pravo na prenosivost podataka.

Ako ste nam dali privolu za korištenje osobnih podataka, istu možete povući u bilo kojem trenutku. U tu svrhu se putem e -pošte obratite na datenschutz@strube.net. Alternativno nas o Vašem zahtjevu možete obavijestiti poštom ili faksom.

Osim toga, postoji mogućnost podnošenja prigovora na našu obradu osobnih podataka nadzornom tijelu za zaštitu podataka Za nas nadležno nadzorno tijelo za zaštitu podataka je „Die Landesbeauftragte für den Datenschutz (Pokrajinski povjerenik za zaštitu podataka), Niedersachsen, Prinzenstraße 5, 30159 Hannover, Njemačka“.


20. Uključivanje, ažuriranje i izmjena Izjave o zaštiti podataka

Korištenjem naše web-lokacije prihvaćate korištenje podataka na gore opisan način. Izjava o zaštiti podataka nosi datum 22. prosinca 2020. godine i trenutačno je važeća. Zbog stalnog daljnjeg razvoja naše web-lokacije ili implementacije novih tehnologija možda će trebati aktualizirati ovu Izjavu o zaštiti podataka. Tvrtka Strube D&S GmbH stoga zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti Izjavu o zaštiti podataka s učinkom u budućnosti. Stoga biste, kako biste se informirali o trenutnom statusu naše Izjave o zaštiti podataka, trebali redovito posjećivati ovu internetsku stranicu.


Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka u Strube D&S GmbH:

Anna Bauer
LINET Services GmbH
Hinter dem Turme 12a
38114 Braunschweig
Njemačka

Ili putem e-pošte na: datenschutz@strube.net

 

Stanje: 26.08.2021