Sötmajs Strube

Supermakea

ZHY1312OR

Käsittely

ZHY1312OR on erittäin hyvä tuoremarkkinalajike, joka on erittäin elinvoimainen ja vahva kasvi. Siinä on hyvä kuoripeite, jossa on ihana väri.

Avainvahvuudet

vahva kasvi, jossa on ihana väri

keskikokoinen tähkäkoko, jossa on erinomainen kärkitäyttö

sopii tuoremarkkinoille

Lajikkeen suorituskyky

Ytimen väri keltainen
Päivät suhteelliseen kypsyyteen 84
Tähkän pituus (cm) 19
Tähkän leveys (cm) 5.6
Rivinumero 20
Kasvin korkeus keskikorkea
Tähkän korkeus keskikorkea

Resistenssi

Ruoste, yleinen (Ps) Rp 1 d IR
Ruoste, yleinen (Ps) Muu IR
Resistenssi pohjoiselle maissin lehtiruosteelle = NCLB (Et) HR
Resistenssi maissin kääpiömosaiikki virukselle (MDMV) SU

Rikkakasvien torjunta-aineen toleranssi

Reaktio Callistoon (mesotrione) Toleranssi
Reaktio Accentiin (nicosulphuron) Toleranssi

OTSIKKO

* - puuttuvia tietoja

Kemiallinen toleranssi perustuu yhdysvaltalaisen Illinoisin yliopiston kasvitieteen laitoksen tuloksiin, joissa toleranssi = ei lainkaan tai vähän vahinkoa rikkakasvien torjunta-aineista. Toleranssi määritellään lajikkeen kykynä normaaliin kehitykseen, kasvuun ja ulkonäköön myös abioottisen stressin aikana. Abioottisen stressin aikana tolerantilla kasvilla on vähemmän oireita herkkään lajikkeeseen verrattuna. Tautimäärien määrittely: ISF Position Paper, Toukokuu 2005. Lisätietoja osoitteessa worldseed.org.

HR: Korkea/standardi resistenssi: Lajike rajoittaa tietyn taudin tai tuholaisen kasvua ja kehitystä normaalin paineen alla herkkään lajikkeeseen verrattuna. HR-lajikkeilla näkyy joitakin oireita ja vahinkoa vakavista tuholaistartunnoista tai tautipaineista.

IR: Keskinkertainen/kohtuullinen resistenssi: Lajike rajoittaa tietyn taudin tai tuholaisen kasvua ja kehitystä normaalin paineen alla, mutta siinä näkyy jo erilaisia oireita ja vahinkoa HR-lajikkeisiin verrattuna. Tuholaistartunnan tai tautipaineen alla IR-lajikkeilla näkyy vähemmän vakavia oireita ja vahinkoa herkkiin lajikkeisiin verrattuna.

SU: Herkkyys on lajikkeen kyvyttömyys rajoittaa tiettyjen tautien ja tuholaisten kasvua ja kehitystä. Ruostelajeihin perustuvat indikaatiot: Yleisiä Yhdysvalloissa vuonna 2001 tunnistettuja ruostelajeja ei kontrolloitu seuraavien geenien osalta: Rp1-d, Rp1-e, Rp1-g tai Rp1-i.

Ruosteen geenien vaikutus sokerimaississa määritettiin yleisten ruostelajien perusteella kyseisellä kasvualueella. Tiedot ovat vain ohjeellisia. Tiedot perustuvat maailmanlaajuisiin keskiarvoihin ja ovat suuntaa antavia. Lajikkeet pitäisi tutkia kokeellisesti alueella, jossa niitä on tarkoitus kasvattaa. Lajikkeen suorituskykyyn vaikuttavat monet tekijät, kuten ilmasto-olosuhteet, maaperä ja maatalouskäytännöt. Snowy River ei ota vastuuta tietojen paikkansapitävyydestä.

Yhteyshenkilösi sokerimaissille