Strube Nederland - suikermaïs

Normálédes

ZUY7667OY

Feldolgozó ipari

Egészséges, életerős hibrid, mely a kukorica rozsda és a csíkos mozaik vírus ellen is magas rezisztenciával rendelkezik. Hosszú, nehéz csövei magas terméshozamhoz segítik termelőjét, a kis átmérőjű csutkája pedig a gyártóját a magas kihozatalhoz.

Fő erősségek

Fő-, késői- és másodvetésben is vethető hibrid

Növényjellemzők

Szem szín sárga
Tenyészidő, napok 83
Cső hossz (cm) 21
Cső átmérő (cm) 5
Szemsorok száma 16
Növény magasság közepes
Cső magassága közepes

Betegség ellenálló-képesség

Kukorica rozsda (Ps) Rp 1 d HR
Kukorica rozsda (Ps) egyéb HR
Helminthospórium = NCLB (Et) IR
Kukorica csíkos mozaik vírus (MDMV) HR

Herbicid tolerancia

Mezotrion (Lumax®) Tolerancia
Tembotrion (Laudis®) Tolerancia

FELIRAT - CSEMEGEKUKORICA

* - hiányos adat

A vegyszer ellenállóképesség az amerikai Illinois Egyetem Növénytudományok Tanszékének eredményei alapján került meghatározásra, ahol az ellenállóképesség megegyezik a gyomírtó szer nulla vagy kis arányú károsító hatásával.

A tolerancia a fajta normális fejlődésre, növekedésre és megjelenésre való képessége, még abiotikus stressz alatt is. Abiotikus stressz alatt egy toleráns növény kevesebb tünetet mutat, mint egy fogékony fajta.

A betegség mértékét az ISF 2005. májusi állásfoglalása határozza meg. További információ a worldseed.org oldalon.

HR: Magas / standard rezisztencia: A fajta normális nyomás alatt korlátozza az adott betegség vagy kártevő növekedését és fejlődését a fogékony fajtához képest. A HR-fajták bizonyos tüneteket és károsodásokat mutatnak a súlyos kártevőfertőzés vagy erős betegség nyomása alatt.

IR: Közepes / Mérsékelt rezisztencia: A fajta normális nyomás alatt korlátozza az adott betegség vagy kártevő növekedését és fejlődését, de a HR-fajtákhoz képest már számos tünetet és károsodást mutat. Kártevőfertőzés vagy betegségnyomás alatt az IR-fajták kevésbé érzékeny tüneteket és károsodásokat mutatnak a fogékony fajtákhoz képest.

SU: Az érzékenység a fajta képtelensége korlátozni a meghatározott betegségek és kártevők növekedését és fejlődését.

Rozsdatörzseken alapuló indikációk: Az Egyesült Államokban 2001-ben azonosított általános rozsdatörzseket a következő gének esetében nem szabályozták: Rp1-d, Rp1-e, Rp1-g vagy Rp1-i.

A csemegekukorica rozsdagénjeinek hatását az általános rozsdafajták variációja határozta meg az adott termesztési régióban.

Az információ csak tájékoztató jellegű. Az adatok világszerte átlagokon alapulnak, és csupán indikátorok. A fajtákat egy kísérletben kell megvizsgálni abban a régióban, ahol termeszteni kívánják. A fajta teljesítményét számos tényező befolyásolja, mint például az éghajlati viszonyok, a talaj és az alkalmazott mezőgazdasági gyakorlat eredményei. A Snowy River nem vállal felelősséget az információk pontosságáért

A csemegekukorica fajták kapcsolattartója