Strube Nederland - suikermaïs

Szuperédes

ZHY1797ID

Feldolgozó ipari és frisspiaci

Gyors kezdeti fejlődésű, igen rövid tenyészidejű csemegekukorica. Jó ízű, jól lábontartható, nagy termésponteciálú hibrid. Betegségellenálló képességét tekintve a vírusra értékeny hibrid.

Fő erősségek

Csövei jól termékenyülnek, hengeres alakóak, csuhélevél takarása egy ujjnyi

Növényjellemzők

Szem szín sárga
Tenyészidő, napok 73
Cső hossz (cm) 20
Cső átmérő (cm) 5.3
Szemsorok száma 14
Növény magasság közepes
Cső magassága közepes

Betegség ellenálló-képesség

Kukorica rozsda (Ps) Rp 1 d IR
Kukorica rozsda (Ps) egyéb IR
Helminthospórium = NCLB (Et) IR
Kukorica csíkos mozaik vírus (MDMV) SU

Herbicid tolerancia

FELIRAT - CSEMEGEKUKORICA

* - hiányos adat

A vegyszer ellenállóképesség az amerikai Illinois Egyetem Növénytudományok Tanszékének eredményei alapján került meghatározásra, ahol az ellenállóképesség megegyezik a gyomírtó szer nulla vagy kis arányú károsító hatásával.

A tolerancia a fajta normális fejlődésre, növekedésre és megjelenésre való képessége, még abiotikus stressz alatt is. Abiotikus stressz alatt egy toleráns növény kevesebb tünetet mutat, mint egy fogékony fajta.

A betegség mértékét az ISF 2005. májusi állásfoglalása határozza meg. További információ a worldseed.org oldalon.

HR: Magas / standard rezisztencia: A fajta normális nyomás alatt korlátozza az adott betegség vagy kártevő növekedését és fejlődését a fogékony fajtához képest. A HR-fajták bizonyos tüneteket és károsodásokat mutatnak a súlyos kártevőfertőzés vagy erős betegség nyomása alatt.

IR: Közepes / Mérsékelt rezisztencia: A fajta normális nyomás alatt korlátozza az adott betegség vagy kártevő növekedését és fejlődését, de a HR-fajtákhoz képest már számos tünetet és károsodást mutat. Kártevőfertőzés vagy betegségnyomás alatt az IR-fajták kevésbé érzékeny tüneteket és károsodásokat mutatnak a fogékony fajtákhoz képest.

SU: Az érzékenység a fajta képtelensége korlátozni a meghatározott betegségek és kártevők növekedését és fejlődését.

Rozsdatörzseken alapuló indikációk: Az Egyesült Államokban 2001-ben azonosított általános rozsdatörzseket a következő gének esetében nem szabályozták: Rp1-d, Rp1-e, Rp1-g vagy Rp1-i.

A csemegekukorica rozsdagénjeinek hatását az általános rozsdafajták variációja határozta meg az adott termesztési régióban.

Az információ csak tájékoztató jellegű. Az adatok világszerte átlagokon alapulnak, és csupán indikátorok. A fajtákat egy kísérletben kell megvizsgálni abban a régióban, ahol termeszteni kívánják. A fajta teljesítményét számos tényező befolyásolja, mint például az éghajlati viszonyok, a talaj és az alkalmazott mezőgazdasági gyakorlat eredményei. A Snowy River nem vállal felelősséget az információk pontosságáért

A csemegekukorica fajták kapcsolattartója