Strube Nederland - suikermaïs

Normálédes

enterprise

Feldolgozó ipari

Kiválóan tűri a gyengébb termesztési környezetet. Erőteljes növekedésű, nagy csőtömegű, homogén sárga szemszínű, kiváló ízű csemegekukorica. Magas stressztűrő képességű, magas terméspotenciállal rendelkező, magas minőségű csemegekukorica hibrid.

Fő erősségek

kiváló ízű csemegekukorica

Magas stressztűrő képességű

Erőteljes növekedésű

Növényjellemzők

Szem szín sárga
Tenyészidő, napok 85
Cső hossz (cm) 21
Cső átmérő (cm) 5.3
Szemsorok száma 18
Növény magasság magas
Cső magassága közepes

Betegség ellenálló-képesség

Kukorica rozsda (Ps) Rp 1 d HR
Kukorica rozsda (Ps) egyéb HR
Helminthospórium = NCLB (Et) HR
Stewart féle baktériumos rothadás (Pst) HR
Kukorica csíkos mozaik vírus (MDMV) HR
Helminthospórium = SCLB HR
Goss féle baktériumos hervadás IR

Herbicid tolerancia

Mezotrion (Lumax®) Tolerancia
Nikoszulfuron (Accent®) Tolerancia
Tembotrion (Laudis®) Tolerancia

FELIRAT - CSEMEGEKUKORICA

* - hiányos adat

A vegyszer ellenállóképesség az amerikai Illinois Egyetem Növénytudományok Tanszékének eredményei alapján került meghatározásra, ahol az ellenállóképesség megegyezik a gyomírtó szer nulla vagy kis arányú károsító hatásával.

A tolerancia a fajta normális fejlődésre, növekedésre és megjelenésre való képessége, még abiotikus stressz alatt is. Abiotikus stressz alatt egy toleráns növény kevesebb tünetet mutat, mint egy fogékony fajta.

A betegség mértékét az ISF 2005. májusi állásfoglalása határozza meg. További információ a worldseed.org oldalon.

HR: Magas / standard rezisztencia: A fajta normális nyomás alatt korlátozza az adott betegség vagy kártevő növekedését és fejlődését a fogékony fajtához képest. A HR-fajták bizonyos tüneteket és károsodásokat mutatnak a súlyos kártevőfertőzés vagy erős betegség nyomása alatt.

IR: Közepes / Mérsékelt rezisztencia: A fajta normális nyomás alatt korlátozza az adott betegség vagy kártevő növekedését és fejlődését, de a HR-fajtákhoz képest már számos tünetet és károsodást mutat. Kártevőfertőzés vagy betegségnyomás alatt az IR-fajták kevésbé érzékeny tüneteket és károsodásokat mutatnak a fogékony fajtákhoz képest.

SU: Az érzékenység a fajta képtelensége korlátozni a meghatározott betegségek és kártevők növekedését és fejlődését.

Rozsdatörzseken alapuló indikációk: Az Egyesült Államokban 2001-ben azonosított általános rozsdatörzseket a következő gének esetében nem szabályozták: Rp1-d, Rp1-e, Rp1-g vagy Rp1-i.

A csemegekukorica rozsdagénjeinek hatását az általános rozsdafajták variációja határozta meg az adott termesztési régióban.

Az információ csak tájékoztató jellegű. Az adatok világszerte átlagokon alapulnak, és csupán indikátorok. A fajtákat egy kísérletben kell megvizsgálni abban a régióban, ahol termeszteni kívánják. A fajta teljesítményét számos tényező befolyásolja, mint például az éghajlati viszonyok, a talaj és az alkalmazott mezőgazdasági gyakorlat eredményei. A Snowy River nem vállal felelősséget az információk pontosságáért

A csemegekukorica fajták kapcsolattartója