Duurzaam, toekomstgericht, gebaseerd op partnerschap.

De landbouw staat voor grote uitdagingen. We willen met de landbouwers samenwerken om hun duurzaam en economisch succes te verzekeren. Elk project, elke actie en campagne die gericht is op duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen in de landbouw, valt onder de noemer VisionBlue®.

Strube Zaadteelt - Suikerbieten gedijen op het veld

Het gaat om praktijkgerichte en duurzame plantenveredeling, waarbij onder meer rassen worden ontwikkeld met krachtige resistenties en groeikracht. Onze rassen zijn resistent tegen regionale ziekten. Zo kan u de toepassing van bestrijdingsmiddelen sterk verminderen. Wij optimaliseren voortdurend de zaadkwaliteit met behulp van innovatieve testprocedures en analysemethoden. Het dienstenpakket wordt aangevuld met een competent team van deskundigen die u advies geven over rassen en de regiospecifieke teelt. Met Strube kunt u op één iets vertrouwen: Ons zaad is van uitstekende kwaliteit en zorgt voor hoge opbrengsten met de beste eigenschappen. Dit alles voor uw duurzaam en economisch succes.

productimage general

Alles voor uw winstgevendheid

Wij bieden eersteklasse zaden. Krachtige en veerkrachtige rassen die indruk maken door hun vitaliteit en betrouwbaarheid. In ons gamma zitten momenteel suikerbieten, tarwe, zonnebloemen, doperwten en suikermaïs. Dit hoogwaardige productassortiment omvat 256 rassen voor elke teeltsituatie. Dit gamma garandeert vooral één ding: maximale opbrengst met de beste kwaliteit. Om dat in de toekomst ook zo te houden, maken we gebruik van de meest moderne kruisings- en selectietechnieken. Het resultaat: bijzonder robuuste, aan de regio aangepaste, resistente en tolerante rassen die de klimaatverandering trotseren en zo weinig als mogelijk gewasbescherming nodig hebben.

Ontdek meer over onze eersteklasse zaden

Aanbevelingen van onze klanten

Johannes von Laer

Johannes von Laer

Bedrijfsleider, Ingeleben in Nedersaksen, Duitsland

 

"De wintertarwerassen van Strube bezitten eigenschappen die ze tot de perfecte keuze voor mijn akkerbouwbedrijf maken. De rassen zijn divers en gezond en hebben een hoog opbrengstpotentieel. Het geeft mij extra flexibiliteit en zekerheid dat de resistenties regionaal goedgekeurd zijn."

Landbouwer Reinhard Unverzagt en dochter Svenja uit Groß Lafferde in Nedersaksen, Duitsland

Landbouwer Reinhard Unverzagt en dochter Svenja

uit Groß Lafferde in Nedersaksen, Duitsland

 

"Het nieuwe suikerbietenras orpheus maakt zijn belofte waar: het is gezond van wortel tot blad.

De weelderige bladeren van orpheus zijn een blikvanger op onze velden."

productimage general

Vooruitgang voor uw teelt

Rassen met hoge prestaties en de hoogste zaadkwaliteit zijn belangrijk voor ons. Daarom ontwikkelen wij voortdurend innovatieve testprocedures en analysemethoden om onze zaadkwaliteit voortdurend te verbeteren. Wij maken gebruik van een grote verscheidenheid aan technieken: tweedimensionale röntgenstralen, microcomputertomografie, laserlichtdoorsnede en spectrale metingen in het nabij-infrarood (NIRS). Onze innovatiekracht gaat echter veel verder dan zaadkwaliteitsonderzoek. We doen ook beroep op digitale technologieën en robotica om bij te dragen tot een efficiënt en duurzaam beheer van landbouwgronden.

U kan onze innovaties hier vinden

Veredelaar Dr Axel Schechert

Hoofd van de suikerbietenveredeling

 

"Klimaatverandering is van groot belang voor veredelaars. Hogere temperaturen en een gebrek aan neerslag betekenen stress voor de suikerbiet. Stress maakt de plant vatbaarder voor mogelijke nieuwe plagen. Daarom leggen wij bijzondere nadruk op tolerantie- en resistentieveredeling, naast veredelingsdoelen die de opbrengst verhogen en andere eigenschappen die belangrijk zijn voor de teelt en de verwerking van de suikerbieten. Rassen die uitzonderlijk goed kunnen omgaan met nieuwe ziekten, nieuwe plagen, droogte of stress, zijn duidelijk toekomstige rassen."

Veredelaar Dr Mario Gils

Hoofd van de tarweveredeling

 

"Als we naar de toekomst kijken, wordt het duidelijk dat veredeling een antwoord moet bieden op totaal nieuwe uitdagingen. De steeds vaker voorkomende periodes van droogte of extreme regenval vormen nieuwe en moeilijk te voorspellen uitdagingen voor de tarweteelt. De sociale en politieke randvoorwaarden vereisen dat de landbouwer voedsel van hoge kwaliteit produceert onder duurzame en ecologische productieomstandigheden. Onze veredelingsinspanningen zijn vandaag gericht op het leveren van hoogkwalitatieve zaden aan onze klanten, nu en in de toekomst."

productimage general

Altijd aan uw zijde.

U ondersteunen met onze ervaring en vakkennis is voor ons van het grootste belang. Ons team van deskundigen bestaat uit landbouwers en landbouwingenieurs die u uitgebreid adviseren over zaadkwaliteit, rassen en duurzame, regiospecifieke teelt. Daarbij baseren zij zich niet alleen op hun eigen ervaring, maar ook op de resultaten van de talrijke Strube veldproeven bv. veldproeven met verschillende zaaidata, proefoogsten op verschillende data of nieuwe rassen.

Ontdek meer over onze adviesexpertise

Dialoog met toekomst!

Klinkt dat veelbelovend? Dat is het ook!

Contacteer ons en help ons om een succesvol partnerschap voor de toekomst te versterken!